INSTANT FUTAM SZABÁLYZAT 2021.

Legend Rally ONroad tájékozódási futam
szeptember 17, 2020
ONroad INSTANT futam február 27.
február 9, 2021

INSTANT FUTAM SZABÁLYZAT 2021.

Így az egyes fordulók után elért helyezések bajnoki pontra váltódnak és azokat év végén összegezve a legtöbb pontot elérő csapatokból áll majd össze az INSTANT futamsorozat bajnoki dobogója.

8 helyszín 8 időpont.

Egy helyszínen többször is el lehet indulni, de (!) az adott helyszínen először szerzett eredményt kerül beszámításra a bajnoki pontozásba.

A bajnoki tabella 5 futam eredményére alapul. Az adott csapat összesen 5 futamon elért legmagasabb eredménye számít a pontozásba. Tehát akár mind a 8 helyszínt is meg lehet látogatni, így növelni az esélyt győzelemre az 5 legjobb eredmény felhasználásával. Van lehetőség futamot rontani és másik helyszínen, egy új futamon bajnoki eredményt (pontokat) javítani. Év végén pontegyezőség esetében a kiválasztott futamokon teljesített idők összege számít. Pontegyezőség esetén az év végi bajnoki helyezés kiszámításban a kevesebb idő alatt elért, vagy 5-nél kevesebb futammal elért eredmény fog előnnyel járni.

Hivatalosan csapatnak nevezzük az adott fordulóra a csapatot ha,

– a regisztrációs, adminisztrációs kötelezettségnek eleget tett és így érvényes nevezéssel rendelkezik
– kitöltött felelősségvállalási nyilatkozattal rendelkezik
– az adott futamon a csapaton belüli esetleges személyi változások a lentebb részletezett szabályozással összhangban vannak.
– az esetleges autócsere a lentebb részletezett szabályok szerint történik

Személyi változás a csapatban.

A csapat teljesítménye csak és kizárólag akkor fogadható el, ha a nevezett valamint a regisztráció alatt megadott csapattagok megegyeznek az elrajtoló csapattagokkal és a teljes futam alatt a csapat összetétele a rajtoláshoz képest nem változik, így a célba érkezés pillanatában sem.

A versenybíróság hatáskörébe tartozik, hogy speciális esetekben az előre nem várt események bekövetkezésekor a csapat képviselőjének kérése alapján helyszíni döntést hozzon. Speciális esetek közé tartozik a baleset, betegség, néhány hatósági intézkedés.

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Szólj hozzá!